Μαία στο σπίτι

Η εταιρία “Νοσηλεία Τώρα” σας προσφέρει μια μοναδική υπηρεσία που θα σας συνοδεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης και μετά τον τοκετό: την υπηρεσία “Μαία στο σπίτι”. Με αυτή την υπηρεσία, θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε την περιποίηση και την υποστήριξη που χρειάζεστε από εξειδικευμένη μαία, η οποία θα σας επισκέπτεται στο σπίτι σας σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και ώρες. Η υπηρεσία περιλαμβάνει τα εξής:

Επίσκεψη εξειδικευμένης μαίας κατά τη διάρκεια της κύησης

Η μαία θα σας επισκεφθεί στο σπίτι σας για να σας ενημερώσει για την εξέλιξη της κύησης, να σας εξετάσει και να σας δώσει συμβουλές για την υγεία και την ευεξία τη δική σας και του μωρού σας. Επίσης, θα σας προσφέρει μαθήματα ανώδυνου τοκετού, όπου θα μάθετε:

 • Τη φυσιολογία του τοκετού, δηλαδή τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας και στο μωρό σας κατά τη διάρκεια της διεργασίας.
 • Τις θέσεις και τις στάσεις τοκετού, δηλαδή τους τρόπους που μπορείτε να τοποθετήσετε το σώμα σας για να διευκολύνετε την πρόοδο του τοκετού και να μειώσετε τον πόνο.
 • Τους τρόπους ανακούφισης πόνου, δηλαδή τις φυσικές ή φαρμακευτικές μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε την ένταση και την αίσθηση του πόνου κατά τον τοκετό.
 • Τις αναπνοές, δηλαδή τους τρόπους που μπορείτε να ρυθμίσετε την αναπνοή σας και να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας.

Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε ψυχολογικά και σωματικά, να αυξήσετε την εμπιστοσύνη σας στις δυνάμεις σας, να ζήσετε έναν φυσιολογικό και θετικό τοκετό και να υποδεχθείτε το μωράκι σας.

Επίσκεψη μετά τον τοκετό

Η μαία θα σας επισκεφθεί στο σπίτι σας μετά τον τοκετό για να σας παρέχει την απαραίτητη φροντίδα και υποστήριξη για εσάς και το μωρό σας. Η επίσκεψη μετά τον τοκετό περιλαμβάνει τα εξής:

Θηλασμός

Η μαία θα σας εκπαιδεύσει για τον θηλασμό, δηλαδή τον τρόπο που μπορείτε να θηλάσετε το μωρό σας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Θα σας δείξει:

 • Θέσεις θηλασμού, δηλαδή τις καλύτερες στάσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε για να θηλάσετε το μωρό σας με άνεση και τη δημιουργία σωστού δεσμού μεταξύ μητέρας και παιδιού.
 • Συμβουλές για την υγιεινή του στήθους, δηλαδή τον τρόπο που μπορείτε να περιποιηθείτε το στήθος σας, να αποφύγετε τους τραυματισμούς και να αντιμετωπίσετε τις πιθανές επιπλοκές, όπως η μαστίτιδα, δερματικές επιπλοκές ή τραυματισμό θηλών.
 • Συμβουλές για την διατροφή, δηλαδή τα τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώνετε για να ενισχύσετε την παραγωγή γάλακτος, να καλύψετε τις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά τις δικές σας αλλά και του μωρού σας και να αποφύγετε τα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή δυσπεψία στο μωρό σας.

Ο θηλασμός είναι μια φυσική και υγιεινή διαδικασία που συνδέει τη μητέρα με το μωρό της και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ανάπτυξη τους. Η μαία θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν δυσκολίες και να απολαύσετε τον θηλασμό ως μια ξεχωριστή εμπειρία.

1η επίσκεψη μετά τον τοκετό

Η μαία θα σας επισκεφθεί στο σπίτι σας μετά τον τοκετό και θα σας εκπαιδεύσει για την περιποίηση του μωρού σας, δηλαδή τον τρόπο που μπορείτε να το φροντίσετε, να το καθαρίσετε και να το προστατέψετε από τις πιθανές λοιμώξεις. Θα σας δείξει:

 • Αλλαγή πάνας, δηλαδή τον τρόπο που μπορείτε να αλλάξετε την πάνα του μωρού σας με υγιεινό και ασφαλή τρόπο, να επιλέξετε την κατάλληλη πάνα για το μέγεθος και το φύλο του μωρού σας και να προλάβετε τις ερεθισμούς και τις αλλεργίες.
 • Το μπάνιο, δηλαδή τον τρόπο που μπορείτε να κάνετε μπάνιο το μωρό σας με χλιαρό νερό, να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα υγιεινής για το δέρμα και τα μαλλιά του μωρού σας και να το σκουπίσετε και να το ντύσετε με προσοχή.
 • Την περιποίηση του ομφάλιου λώρου, δηλαδή τον τρόπο που μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το σημείο όπου ήταν συνδεδεμένος ο ομφάλιος λώρος του μωρού σας, να παρακολουθήσετε την επούλωση και την πτώση του και να αναγνωρίσετε τις πιθανές ενδείξεις φλεγμονής ή λοίμωξης. Για όσο διάστημα το μωρό διατηρεί το κολόβωμα, το τμήμα δηλαδή ομφάλιου λώρου που παραμένει συνδεδεμένο στον ομφαλό του μωρού, είναι απαραίτητο να το περιποιείστε 3 – 4 φορές κάθε μέρα με αποστειρωμένη γάζα με λίγο οινόπνευμα, κινώντας το από μέσα προς τα έξω. Για τις μέρες αυτές, καλό είναι να αποφεύγεται η εμβύθιση σε νερό και το μωρό να πλένεται τοπικά.
 • Το κολλύριο στα μάτια και τον ορό στη μύτη, δηλαδή τα φάρμακα που πρέπει να δώσετε στο μωρό σας για να προστατεύσετε τα μάτια του και τη μύτη του από την συμφόρηση.
 • Τη λήψη αίματος και την κάρτα Guthrie, δηλαδή τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν στο μωρό σας για να ελεγχθεί η αναιμία, η υπερβιλιρουβιναιμία, ο υποθυρεοειδισμός και τα μεταβολικά νοσήματα, όπως η φαινυλκετονουρία ή η κυστινουρία.
 • Τον έλεγχο της λεχωίδας, δηλαδή την κατάσταση του τραύματος που προκλήθηκε από την αποβολή της πλακούντας, την ποσότητα και την όψη της αιμορραγίας, την πιθανότητα φλεγμονής ή λοίμωξης και τις συμβουλές για την επούλωση και την αποφυγή των επιπλοκών.
 • Τους πιθανούς κολικούς του μωρού, δηλαδή τις επώδυνες σπασμωδικές κράμπες που μπορεί να πάθει στην κοιλιά του και που μπορεί να το κάνουν να κλαίει ασταμάτητα, να σφίγγει τα χεράκια του και να σηκώνει τα ποδαράκια του. Η μαία θα σας ενημερώσει για τις πιθανές αιτίες που προκαλούν τους κολικούς, θα σας δώσει συμβουλές για την αντιμετώπιση τους, όπως το μασάζ στην κοιλιά του και άλλες μεθόδους. Θα σας προσφέρει υποστήριξη, κατανόηση και καθοδήγηση για να ξεπεράσετε τους κολικούς του μωρού σας και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.
 • Την περιποίηση του τραύματος της μητέρας, δηλαδή η κατάσταση του τραύματος που προκλήθηκε από την τομή, σε περίπτωση καισαρικής, ή την περινεοτομή, σε φυσιολογικό τοκετό, δηλαδή την επέμβαση που γίνεται στο δέρμα και τον μυ του περινέου για να διευκολυνθεί η έξοδος του μωρού. Η μαία θα σας ενημερώσει για την επούλωση και την πτώση των ραμμάτων, την ποσότητα και την όψη της αιμορραγίας, την πιθανότητα φλεγμονής ή λοίμωξης και θα σας δώσει συμβουλές για την περιποίηση του τραύματος, την επούλωση και την αποφυγή των επιπλοκών.
 • Συμβουλές για την διατροφή, δηλαδή τα τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώνετε για να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αποφύγετε τα τρόφιμα που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας ή του μωρού σας.

Η μαία θα ελέγξει επίσης την κατάσταση της υγείας σας και του μωρού σας και να σας δώσει περισσότερες συμβουλές και οδηγίες, ανάλογα τις ανάγκες σας. Η επίσκεψη μετά τον τοκετό περιλαμβάνει τα εξής:

 • Έλεγχο του βάρους και του ύψους του μωρού σας, δηλαδή τη μέτρηση του βάρους και του ύψους του μωρού σας ανάλογα με τα φυσιολογικά όρια για την ηλικία και το φύλο του. Η μαία θα σας ενημερώσει για την ανάπτυξη του μωρού σας και θα σας δώσει συμβουλές για την ενίσχυσή της.
 • Έλεγχος των εμβολιασμών του μωρού, δηλαδή την επιβεβαίωση ότι το μωρό σας έχει λάβει τα απαραίτητα εμβόλια για την προστασία του από σοβαρές ασθένειες, όπως βρογχίτιδα, διφθερίτιδα, ηπατίτιδα Β, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και η ανεμοβλογιά. Η μαία θα σας ενημερώσει για το πρόγραμμα εμβολιασμών και θα σας δώσει συμβουλές για την αντιμετώπιση των πιθανών παρενεργειών, όπως ο πυρετός, ο πόνος ή η φλεγμονή στο σημείο της ένεσης.
 • Έλεγχος της ψυχολογικής σας κατάστασης, δηλαδή την αξιολόγηση του βαθμού της ευτυχίας, της ικανοποίησης και της αυτοεκτίμησής σας, καθώς και την ανίχνευση πιθανών σημαδιών της κατάθλιψης, του άγχους ή του στρες που μπορεί να αντιμετωπίζετε μετά τον τοκετό. Η μαία θα σας προσφέρει υποστήριξη, κατανόηση, συμπαράσταση και θα σας δώσει συμβουλές για την βελτίωση της ψυχικής σας υγείας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Η επίσκεψη μετά τον τοκετό θα σας βοηθήσει να επιβεβαιώσετε ότι τα πάντα πηγαίνουν καλά για εσάς και το μωρό σας και να λύσετε τυχόν απορίες ή ανησυχίες που μπορεί να έχετε.

Επιπλέον υπηρεσίες

Εκτός από τις βασικές επισκέψεις κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό, η “Νοσηλεία Τώρα” σας προσφέρει και κάποιες επιπλέον υπηρεσίες, οι οποίες είναι:

Πριν τον τοκετό:

 • Καμπύλη σακχάρου και ο προγεννητικός έλεγχος: οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν για να ελεγχθεί η παρουσία ή όχι του σακχαρώδη διαβήτη και των πιθανών ενδείξεων για χρωμοσωμιακές ανωμαλίες στο μωρό σας, όπως το σύνδρομο Down ή το σύνδρομο Έντουαρντς (Edwards).
 • NIFTY test kit για έλεγχο γενετικών ανωμαλιών: Ένα τεστ που μπορεί να γίνει με ένα απλό δείγμα αίματος από τη μητέρα και να ανιχνεύσει με ακρίβεια πάνω από 99% των γενετικών ανωμαλιών του μωρού σας, όπως το σύνδρομο Down, το σύνδρομο Έντουαρντς (Edwards)., το σύνδρομο Πατάου (Patau), το σύνδρομο  Τέρνερ (Turner), το σύνδρομο Κλαϊνφέλτερ (Klinefelter) και άλλα.
 • Ενοικίαση θηλάστρων: Σας παρέχουμε τη δυνατότητα να ενοικιάσετε ένα ηλεκτρικό ή χειροκίνητο θήλαστρο από την εταιρία μας, για να μπορείτε να αποθηκεύσετε το γάλα σας και να το δώσετε στο μωρό σας όταν δεν μπορείτε να το θηλάσετε άμεσα.

Μετά τον τοκετό:

 • Έλεγχος για ίκτερο: Η εξέταση που πρέπει να γίνει για να ελεγχθεί η παρουσία ή όχι ίκτερου στο μωρό σας, που μπορεί να δώσει στο δέρμα και στα μάτια του μια κιτρινωπή απόχρωση. Η μαία θα σας ενημερώσει για τους πιθανούς λόγους που προκαλούν τον ίκτερο, τα συμπτώματα και θα σας δώσει συμβουλές για αντιμετώπιση του. Η εξέταση για τον ίκτερο γίνεται με αιμοληψία από το μωρό.

Οι επιπλέον υπηρεσίες που σας προσφέρουμε είναι προαιρετικές και μπορείτε να τις επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν θέλετε να επωφεληθείτε από την υπηρεσία “Μαία στο σπίτι” ή να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία και το κόστος, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να κλείσετε το ραντεβού σας μέσω τηλεφώνου, στο 2105710088 για την Αττική και στο 2310262888 για Θεσσαλονίκη, ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας συντροφεύσουμε σε αυτή την υπέροχη περιπέτεια της ζωής!