Οξυγονοθεραπεία - Οξυγόνο Κατ' Οίκον

Η Νοσηλεία Τώρα παρέχει την υπηρεσία οξυγονοθεραπεία στο σπίτι, άμεσα όλο το 24ώρο, 365 ημέρες το χρόνο. Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε είναι τελευταίας τεχνολογίας και πιστοποιημένος για την άριστη λειτουργία του. Η τοποθέτησή του γίνεται από έμπειρο προσωπικό, το οποίο παρέχει επιπλέον πλήρη εκπαίδευση χρήσης του. Σε πολύ σπάνια περίπτωση βλάβης εγγυόμαστε την άμεση αντικατάσταση. Υπάρχει επίσης, η δυνατότητα ενοικίασης, καθώς και αγοράς του εξοπλισμού.

Η τοποθέτηση και ρύθμιση του εξοπλισμού της οξυγονοθεραπείας, γίνεται μετά από οδηγίες του Πνευμονολόγου, ώστε να καθορίσει τη ροή (πόσα Lt), τις ώρες και τον τρόπο χορήγησης του π.χ. με ρινική κάνουλα, μάσκα Venturi.

Το οξυγόνο χρειάζεται σε πολλούς ασθενείς για να υποστηρίξει και να παρατείνει τη ζωή. Στόχος της είναι να βοηθήσει μέσω της οξυγόνωσης των ιστών να μειωθεί το έργο της καρδιάς σε ασθενείς με δύσπνοια, ελαττώνοντας τη θνησιμότητα τους.

Πολλοί ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), με καρδιακή ανεπάρκεια, πνευμονική υπέρταση δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου μέσω της φυσιολογικής αναπνοής. Έτσι χρειάζεται να χορηγηθεί οξυγόνο συμπληρωματικά για να διατηρήσουν φυσιολογική την αναπνευστική τους λειτουργία.

Για να συνταγογραφηθούν πλέον οι συμπυκνωτές οξυγόνου, ο ασθενής θα πρέπει να έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα της εξέτασης αερίων αίματος.

Είναι πολύ σημαντικό, οι οδηγίες του Πνευμονολόγου να ακολουθηθούν με προσοχή και συνέπεια, διότι η χορήγηση χαμηλότερου η υψηλότερου μίγματος οξυγόνου μπορεί να επιδεινώσει την υπάρχουσα αναπνευστική νόσο.