Νοσηλεία Τώρα - Υψηλός και Χαμηλός Υποκλυσμός

Ο Υποκλυσμός είναι η διαδικασία αποσυμφόρησης του εντέρου, με την χρήση ειδικού φυσικού διαλύματος. Το διάλυμα αυτό εισάγεται στο ορθό μέσω ειδικού σωλήνα αερίων με αργή έγχυση.

Είδη Υποκλυσμού

Ο Υποκλυσμός διαχωρίζεται σε δύο είδη, τον Υψηλό και το Χαμηλό: Σε ασθενείς με δυσκοιλιότητα από 4 ημέρες περίπου και πάνω, ενδείκνυται ο Υψηλός Υποκλυσμός. Ο Χαμηλός Υποκλυσμός ενδείκνυται για ελαφρύτερες περιπτώσεις.

Αναλόγως βέβαια με την περίπτωση, ο εξειδικευμένος νοσηλευτής μπορεί να αποφανθεί το είδος του Υποκλυσμού που θα χρειαστεί ο ασθενής, μετά από τον απαραίτητο έλεγχο.

Πολλές φορές, ένας υποκλυσμός μπορεί να μην είναι αρκετός, λόγω τυχόν στάσης εντέρου του ασθενούς. Εάν μετά από τρεις συνεχόμενους υποκλυσμούς, δεν υπάρχει απόδοση, τότε θα πρέπει να γίνει ακτινογραφία κοιλίας, η πλέον διαγνωστική εξέταση.

Ενδείξεις Υποκλυσμού

Ο Υποκλυσμός είναι απαραίτητος στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Δυσκοιλιότητα χρόνια ή μετά από 2 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κένωση
  • Πριν από ενδοσκόπηση του εντέρου ή άλλες διαγνωστικές εξετάσεις
  • Πριν από την εισαγωγή σε χειρουργείο

Χρόνος Δράσης Υποκλυσμού

Ο χρόνος δράσης του Υποκλυσμού ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς (εάν είναι κατακεκλιμένος ή περιπατητικός) και τις ημέρες που έχει να ενεργηθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδώσει άμεσα, παρόντος του νοσηλευτή, ή στις επόμενες 3 ώρες, αλλά υπάρχει πιθανότητα και μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-5710088 για Αθήνα και στο 2310-262888 για Θεσσαλονίκη και κλείστε το ραντεβού σας άμεσα τηλεφωνικά ή μέσω της online φόρμας.