Νοσηλεία Τώρα - Κατακλίσεις

Η Νοσηλεία Τώρα αναλαμβάνει την περιποίηση και θεραπεία κατ’ οίκον σε όλα στάδια των κατακλίσεων. Με την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να αποφευχθεί η επέκταση τους, καθώς και η ανάπτυξη μικροβίων στην πάσχουσα περιοχή.

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό έχει την εμπειρία να διακρίνει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατάκλιση ή το έλκος και είναι σε θέση να ξεκινήσει τη θεραπευτική πορεία προς σύγκλιση του τραύματος. Σε περίπτωση νέκρωσης ιστών, είμαστε σε θέση να αναλάβουμε και τον χειρουργικό καθαρισμό του τραύματος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η σελίδα περιέχει εικόνες, που ίσως είναι αποκρουστικές.

 

Στη θεραπευτική μέθοδο που χρησιμοποιούμε, πρωταρχικός μας σκοπός είναι να ελεγχθεί αν το τραύμα έχει μολυνθεί. Παίρνοντας μια καλλιέργεια τραύματος από την συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να εντοπιστεί ο τύπος του μικροβίου και να δοθεί η κατάλληλη αντιβίωση.

Στόχος των νοσηλευτών μας είναι η ασφαλέστερη και ταχύτερη επούλωση των κατακλίσεων.

Ενδείξεις Κατάκλισης

Επικοινωνήστε μαζί μας όταν υπάρχουν οι παρακάτω ενδείξεις κατάκλισης το συντομότερο δυνατό, για να σας συμβουλεύσουμε σχετικά με τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • έντονη ερυθρότητα στην περιοχή του δέρματος που έρχεται σε επαφή με το στρώμα
  • αν παρατηρηθεί έκκριση υγρών και έντονη δυσοσμία σε ασθενείς που φορούν πάνες ακράτειας
  • λύση της συνέχειας του δέρματος
  • νέκρωση ιστού (μαύρο δέρμα)

Στάδια Κατακλίσεων:

Οι κατακλίσεις διακρίνονται σε 4 στάδια:

Στάδιο 1: Ερυθρότητα χωρίς εντύπωµα σε ανέπαφο δέρμα. Αποχρωµατισµός δέρµατος, θερµότητα, οίδηµα και σκλήρυνση µπορεί να χρησιµοποιηθούν ως δείκτες κυρίως σε άτοµα µε σκούρο δέρµα.

Στάδιο 2: Απώλεια µερικού πάχους δέρµατος, στην οποία εµπλέκεται η επιδερµίδα, το χόριο ή και τα δύο. Το έλκος είναι επιφανειακό και κλινικά εµφανίζεται µε τη µορφή γδαρσίµατος ή φλύκταινας.

Στάδιο 3: Απώλεια ολικού πάχους δέρµατος, η οποία περιλαµβάνει καταστροφή ή νέκρωση υποκείµενων ιστών, χωρίς σπήλαιο.

Στάδιο 4: Εκτεταµένη καταστροφή δέρµατος, νέκρωση ιστών ή καταστροφή µυών και οστών, σχηµατισµός σπηλαίου.

Επιθέματα Κατακλίσεων

Για την γρηγορότερη επούλωση των κατακλίσεων, πολλές φορές η χρήση επιθεμάτων είναι αναγκαία. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Νοσηλεία Τώρα μπορεί, ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος, να συστήσει το καταλληλότερο τύπο επιθέματος. Χρησιμοποιούμε μόνο υψηλής ποιότητας επιθέματα, που με την σωστή περιποίηση, εγγυώνται καλύτερη αποτελεσματικότητα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η σελίδα περιέχει εικόνες, που ίσως είναι αποκρουστικές.